fredag, juli 18, 2008

Et helt vanlig søndagsmøte - del 3 og konklusjon

På det helt vanlige søndagsmøte som ved første øyekast kunne virke i overkant feministisk og som var på kanten til å trigge noen feministiske kampsaker inni mitt hjerte (les: del 2) vil jeg nå vende våre øyne utover noe jeg som var søndagens taler hadde god utsikt over og som var vesentlig viktigere enn både hvem som talte, innledet, ledet, samlet inn kollekt og ledet lovsang på møtet.

Jeg vet ikke om du la merke til at jeg glemte noen mennesker i min oppramsing av de viktige deltakerne på møtet. Men jeg gjorde det. Jeg glemte de aller viktigste deltakerne, de som du selv kanskje bare er vant til å se ryggen på der du sitter på kirkebenken og følger med på showet som foregår der fremme. Men når du selv står der fremme er du så heldig å få hvile øynene på de viktigste deltakerne på møtet. Og av og til har du bare lyst til å be alle om å snu seg rundt å se på den herlige gjengen med mennesker som sitter i blant dem istedet for å klistre øynene på deg selv (eller lukke dem som det også er en del som lurer seg til å gjøre..) for hva kan vel lille jeg si og vise frem i forhold til den mengden av livserfaring og kjærlighet og Guds enestående barn som sitter der rundt deg.

For det er vel verken den som taler eller leder eller innleder eller synger eller samler inn kollekten som er de viktigste ingrediensene i et møte. Minst like viktig er hver eneste en som sitter i salen, minst like viktig er deres deltakelse.

Derfor beklager jeg, på vegne av alle dere som var med på dette møte og som ikke ble nevnt i denne blogg som om dere ikke skulle være like viktige som de som stod der fremme på scenen, at dere ble glemt i min beskrivelse av et helt vanlig søndagsmøte i Ålgård Baptistmenighet. Blant dere satt nemlig både gutter og jenter, fotballinteresserte og fotballidioter og den som så mest på klokken under møte var hun som holdt sin livs korteste tale fordi hun gjerne ville rekke fotballfinalen i EM.







Så, sist men absolutt ikke minst, er det jo Jesus som er hele grunnen til at vi kommer på møte i det hele tatt, så vi må kanskje ikke glemme han i vår oppramsing av deltakelse. Han var så absolutt til stedet og var den som gjorde at møtet ble verdt å glemme hele fotballfinalen og girlpoweren og alt det andre for! Takk Jesus for at du ga oss et fantastisk møte :)

Ingen kommentarer: